Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


| Skeppsbron

En gul kranbil lyfter plåtbyggnaden som händer ett par meter ovanför marken inne på innergården.

Här kommer en scen farandes!

I år byter Sommar i Skeppsbron placering för sin innergård. Detta innerbär ett gediget arbete att hitta nya scener och annat material som passar den nya gården. Bland annat har det inneburit flytt av två scener med hjälp av lastbil och kranbil.

Vi tar det från början. Under våren har vi arbetat med att ställa iordning en ny innergård till våra event - Sommar i Skeppsbron. Eftersom vår tidigare innergård rivits behövde vi byta plats och flyttade därför gården från Syrgasvägen 7 till Syrgasvägen 4.

Granne med den nya innergården ligger ett kvarter som ägs av Lustgården AB. De hade en gammal plåtbyggnad som vi tyckte skulle passa perfekt som scen. Lustgården visade sig tycka precis som oss och skänkte därför plåtbyggnaden till oss.

Igår skedde flytten! Att återanvända och återbruka så mycket som möjligt av det material som finns känns självklart. Och det är fantastisk att byggherrarna i området är positiva och ställer upp för att göra saker och ting möjliga. Denna plåtbyggnad kommer målas om och få ett scengolv som kommer bära både Moneybrother, Måns Zelmerlöw och Sven Ingvars i sommar.

Detta är faktisk inte den första scen vi återbrukar och flyttar till den nya innergården. För en månad sedan flyttade vi även en scen från vår tidigare innergård. Även den har rustats upp och kommer fyllas med massa duktiga förband och en DJ under Sommar i Skeppsbron.

Några andra saker som återanvänds och återbrukas på innergården är:
Planteringslådor
Träd
Träplankor från den gamla dansbanan
Betongfundament
Plantor
Enar
Ljusslingor
Utomhusmöbler
Bardiskar
DJ-bås
Plastväxter
Konstgräs
Skyltar
Staketvepor
Dynor

Om mer återbruk lär det bli...

Läs mer om årets olika event på Sommar i Skeppsbron här! Länk till annan webbplats.

En röd lastbil håller på att flytta lilla scen in på innergården.