Facebook-ikon
Instagram-ikon
Twitter-ikon
Facebook-ikon
Instagram-ikon
Twitter-ikon

2016-12-16

|

Tyck till om Munksjökajen och parkerna i Skeppsbron!

Just nu håller delar av Skeppsbron på att detaljplaneras. Den nya stadsdelen kommer att växa fram längs med vattenlinjen på södra sidan om Munksjön. Samtidigt jobbar vi med att öppna upp Munksjökajen så att det ska bli möjligt att ta sig hela vägen runt Munksjön utan att behöva lämna vattnet!

Utvecklingen av Skeppsbron kommer ge Jönköping fler bostäder, kontor, butiker och handel – men också nya allmänna platsytor som vi alla kommer kunna använda i vår vardag. Dessa ytor blir parker, gator och vattennära promenadvägar som både unga och gamla ska kunna ha stor glädje av. Längs med Munksjöns västra del, där Munksjöstaden just nu byggs, kommer dessutom Munksjökajen att öppnas upp. Detta skapar en helt ny sträcka utmed vattnet som Jönköpingsborna kommer kunna njuta av i sin vardag.

Hur skulle du vilja ha kajen och parkerna? Vill du ha blommor? Träbryggor? En lugn oas? Skatepark? Eller kanske en glasskiosk? Vi är nyfikna på att veta vad just du tycker! Skicka in ditt förslag via formulär här, eller i vår utställning på Södra Strandgatan 10. Sista dag för att skicka in synpunkter är 25 november 2016.

I utställningen kan du dessutom se de gestaltningsförslag som olika arkitektkontor presenterat för de olika platserna. Kika gärna på dessa förslag som inspiration för dina synpunkter. Du får också gärna tycka till direkt om förslagen. Är det något du tycker att kontoren missat? Eller något de gjort särskilt bra? Låt oss veta!

Läs mer om:

Medborgardialogen för Munksjökajen och parkerna i Skeppsbron

Vad är en medborgardialog?

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för löpande information

E-postadressen lagras och behandlas endast för att vi ska kunna skicka ut vårt nyhetsbrev till dig.
Vid varje nyhetsbrevsutskick kan du välja att avprenumerera på nyhetsbrevet eller uppdatera din e-postadress.

Logotyp, Södra Munksjön

Södra Munksjön Utvecklings AB är ett helägt kommunalt bolag vars syfte är att leda och driva fram stadsomvandlingen i Södra Munksjöområdet. Bolaget har ett samlat ansvar för frågorna inom området och ska genom samarbete och goda kontakter förverkliga det, av Jönköpings kommunfullmäktige, fastslagna ramprogrammet.

Läs om webbplatsens tillgänglighetöppnas i nytt fönster